Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Emelgem

Eenvoudig energie vergelijken in Emelgem? Geholpen door deze website vind je probleemloos alle interessante bedrijven als o.a. Essent & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Emelgem de laagste prijs hanteert. Daarnaast lees je via onze vergelijker uitgebreide info over topics zoals gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Izegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 360,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Emelgem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Emelgem. Dat loopt uiteen van Antargaz tot en met Watz, er zijn opties bij de vleet. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 35 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Emelgem is in juli 2024? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze handige vergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Emelgem, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in de prijzenvergelijker zoek jij moeiteloos een energieproduct dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Emelgem

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Emelgem is Imewo. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Izegem is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Emelgem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Izegem
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 31,90%
 • Postcodegebied: 8870
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2450 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-emelgem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Emelgem ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en nog eens 3320 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk pakket check jij info aangaande type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Emelgem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.trevion.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Emelgem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 winst geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaaradvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Emelgem. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Emelgem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw nieuwe gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Trevion. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de Energiehunter tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Emelgem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Emelgem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Emelgem

De meeste leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Emelgem. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Emelgem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Izegem bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8870. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Antargaz tarieven.