Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Izegem

Op je gemak energie vergelijken in Izegem? Middels onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk alle grote maatschappijen als Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Izegem de laagste prijs biedt. Tevens lees je via de Energiehunter waardevolle informatie over items als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Izegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Izegem?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Izegem. Dat loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Izegem is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze handige vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Izegem, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties maken in onze vergelijker bekijkt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Izegem

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Izegem heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Izegem is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Izegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Izegem
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 0,223%
 • Centrale postcode: 8870
 • Verbruik Mazout: 1930 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-izegem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Izegem ligt dat gemiddeld op circa 1490 m3 en 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten werken door in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Met betrekking tot looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder abonnement lees jij data m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Izegem, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie in het lijstje? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.ecopower.be. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Izegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €280 korting realiseren. Evenwel, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaaradvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaaradvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Izegem. Zo ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Vaak kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Izegem. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt de aanstaande organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Eni. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Izegem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Izegem en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Izegem

Tal van energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Izegem. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Izegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Izegem zien we meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8870. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente