Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Staden

Snel energie vergelijken in Staden? Met behulp van deze website doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Staden prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op onze website praktische informatie over thema’s zoals onderwerpenen verschillende contractsoorten. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Staden
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 250,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Staden?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Staden. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Staden is in maart 2024? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Staden, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker ontdekken jullie moeiteloos een energiecontract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Staden

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Staden heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Staden valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Staden

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Staden
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 0,22%
 • Hoofdpostcode: 8840
 • Mazout consumptie: 1900 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-staden

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Staden ligt dit gemiddeld op 1475 m3 en 3450 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Rondom contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen vind jij data over type stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Staden, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de maatschappij. Zoals www.luminus.be en ook www.energypeople.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Staden


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €335 rendement bieden. Desondanks, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna lees jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Staden. Dan realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap hanteren we: langlopende contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Staden. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt je nieuwe energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe leverancier. Denk aan Eneco, Essent en Eni. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Staden vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Staden en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Staden

Veel energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Staden. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Staden vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Staden kennen we meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8840. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente