Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostrozebeke

Snel energie vergelijken in Oostrozebeke? Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle erkende bedrijven als o.a. Mega & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Oostrozebeke de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over zaken zoals energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oostrozebeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 230,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oostrozebeke?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oostrozebeke. Van Essent tot Mega, er zijn opties bij de vleet. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostrozebeke is? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze energie tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Oostrozebeke, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij jouw input in de energievergelijker zoek je moeiteloos een energieproduct dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Oostrozebeke

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De producten van maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Oostrozebeke heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Oostrozebeke is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Oostrozebeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oostrozebeke
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene energie: 0,214%
 • Hoofdpostcode: 8780
 • Verbruik stookolie: 1840 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-oostrozebeke

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Oostrozebeke bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 en 3420 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder abonnement lees je info m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Oostrozebeke, en de overstapbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Oostrozebeke


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €380 besparen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Oostrozebeke. Daarna betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Oostrozebeke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw nieuwe energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de beste maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en ook Elegant. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Oostrozebeke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oostrozebeke en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Oostrozebeke

Het merendeel van de energie aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Oostrozebeke. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Oostrozebeke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Oostrozebeke zien we verscheidene initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8780. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Elegant tarieven.