Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wingene

Eenvoudig energie vergelijken in Wingene? Geholpen door de energievergelijker tref je gemakkelijk alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan Eneco & Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Wingene de scherpste prijs kan bieden. Bovendien bekijk je op onze website belangrijke info over thema’s als energieproblemen en vaste en variabele tarieven. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wingene
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire providers vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 405,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wingene?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Wingene. Dit varieert van Eneco tot en met Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. In maart 2024 zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energiebedrijven er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wingene is in maart 2024? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v de vergelijkingstool vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wingene, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in de Energiehunter bekijkt men eenvoudig een product dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wingene

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Wingene heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Wingene is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Wingene

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wingene
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 0,21%
 • Postcode: 8750
 • Gem. mazout: 1800 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-wingene

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Wingene is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 & 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Betreffende contractduur kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Van elk abonnement achterhaal je info aangaande soort energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Wingene, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die past bij jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire korting beschikbaar? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wingene


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Wingene. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Normaal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wingene. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je gekozen aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE + ZENO. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wingene vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wingene en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wingene

De meeste energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Wingene. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Wingene vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Wingene bestaan er tegenwoordig nogal wat acties rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8750. In deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Mega tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente