Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pittem

Meteen energie vergelijken in Pittem? Dankzij de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Mega en Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Pittem prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien verzamel je op deze pagina praktische info over topics zoals verschillende gasregio’s en zakelijke energie. Tevens komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Pittem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Pittem?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Pittem. Dat loopt van Lampirus tot aan Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pittem is in maart 2024? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Pittem, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de energievergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Pittem

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Pittem betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Pittem is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Pittem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Pittem
 • Populair merk: Chappee
 • Groene stroom: 0,209%
 • Hoofdpostcode: 8740
 • Verbruik Mazout: 1790 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-pittem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Pittem ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 en 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende energiebedrijven. Van alle pakketten tref jij data zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Pittem, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. Zoals www.engie.be of www.eneco.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pittem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €345 voordeel geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Pittem. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Pittem. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je aanstaande energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Je betreffende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Pittem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Pittem en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Pittem

De meeste maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Pittem. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Pittem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Pittem zien we diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8740. In de regio kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Luminus tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente