Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tielt

Zonder problemen energie vergelijken in Tielt? Aan de hand van de Energiehunter tref je overzichtelijk alle grote maatschappijen als OCTA+ en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Tielt de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als o.a. de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Daarbij geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tielt
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tielt?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Tielt. Dat loopt van Eneco tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 providers. Zij lopen allemaal via het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke bedrijven mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tielt is voor jouw verbruik? Voer hierna de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Tielt, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties maken in de tarievenvergelijker achterhaalt men moeiteloos een energieproduct dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tielt

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Prettige klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Tielt betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tielt is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Tielt

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Tielt
 • CV Merk: Baxi
 • Groene stroom: 0,205%
 • Hoofdpostcode: 8700
 • Mazout verbruik: 1750 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-tielt

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Tielt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 en 3375 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het verstandig om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement tref je informatie aangaande herkomst energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Tielt, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be + www.zeno.be. De betreffende energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Tielt


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €325 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tielt. Zo is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Tielt. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt de toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Elegant. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Tielt vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Tielt en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Tielt

Het merendeel van de energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Tielt. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Tielt vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Tielt bestaan er meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8700. In deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Engie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente