Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kanegem

Zonder problemen energie vergelijken in Kanegem? Dankzij onze vergelijker vind je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven als Essent & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Kanegem de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je via onze vergelijker handige info over onderwerpen als o.a. energieproblemen en alternatieven voor de CV-ketel. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tielt
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 400,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Kanegem?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kanegem. Dit varieert van Lampirus tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Deze lopen allemaal via de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kanegem is voor jouw situatie? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Kanegem, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker detecteert men moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Kanegem

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder heeft weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Kanegem betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tielt wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Kanegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Tielt
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene energie: 29,80%
 • Postcodegebied: 8700
 • Gem. mazout: 2240 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-kanegem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Kanegem is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 & 3430 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het een goed idee om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Van ieder contract bekijk jij info m.b.t. herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kanegem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be + www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Kanegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €270 besparen. Evenwel, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Kanegem. In dat geval is de besparing het grootst. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Kanegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de betreffende gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris en ook Aspiravi. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kanegem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Kanegem en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Kanegem

Het gros van de maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Kanegem. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan het filter “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Kanegem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Tielt zijn er steeds meer plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8700. In deze buurt kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco contract.