Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gijverinkhove

Op je gemak energie vergelijken in Gijverinkhove? Aan de hand van www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders zoals OCTA+ & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Gijverinkhove prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vind je op energiehunter.be belangrijke informatie over items als bijv. onderwerpenen duurzame verwarmingsbronnen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alveringem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gijverinkhove?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Gijverinkhove. Dat loopt van Eneco tot een speler als Ecopower, de keuze is enorm. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Infrax West. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gijverinkhove is voor jouw verbruik? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gijverinkhove, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door keuzes in de energievergelijker detecteer je probleemloos een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gijverinkhove

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Gijverinkhove heet Infrax West. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Alveringem is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Gijverinkhove

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-gijverinkhove

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Gijverinkhove is het gemiddelde verbruik ong. 1580 m3 plus 3405 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In algemene zin is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote energiebedrijven. Bij alle pakketten bekijk je data m.b.t. soort energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Gijverinkhove, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting beschikbaar? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Zoals www.lampiris.be of www.belpower.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Gijverinkhove


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €285 winst geven. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gijverinkhove. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Gijverinkhove. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt de nieuwe aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Wase Wind. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Gijverinkhove vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gijverinkhove en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Gijverinkhove

Bijna alle bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Gijverinkhove. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “Groen uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Gijverinkhove vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Alveringem bestaan er nogal wat acties met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8691. In deze plaats kan je vaak heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant.