Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zande

Snel online energie vergelijken in Zande? Met behulp van energiehunter.be vind je gemakkelijk alle grote energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Zande de laagste prijs biedt. Verder check je via de Energiehunter uitgebreide info over topics als o.a. overstappen en uitleg over jouw energierekening. Daarbij geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Koekelare
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Zande?

We zien nogal wat energieleveranciers in Zande. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag is het aanbod ongeveer 40 energieleveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Infrax West. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zande is voor jouw verbruik? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zande, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van keuzes in de tool ontdek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zande

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Zande is Infrax West. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Koekelare is de netbeheerder van het gas Infrax West. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Zande

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Koekelare
 • CV ketel: Chappee
 • Groene stroom: 28,80%
 • Postcode: 8680
 • Gem. mazout: 2140 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-zande

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Zande ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 en 3380 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Aangaande abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder contract achterhaal jij specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zande, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.engie.be of www.wasewind.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zande


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €250 korting realiseren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be vind je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Zande. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Zande. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de toekomstige energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en Ecopower. Daarna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zande vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Zande en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Zande

Veel energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Zande. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Zande vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Koekelare onderscheiden we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8680. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Luminus.