Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bovekerke

Zonder problemen energie vergelijken in Bovekerke? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je overzichtelijk alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Bovekerke de laagste prijs hanteert. Voorts verzamel je op deze pagina bruikbare informatie over items zoals overstappen en info over een energieneutrale woning. Daarbij bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Koekelare
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 210,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bovekerke?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bovekerke. Dit loopt van Lampirus tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag tellen we ruim 20 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Infrax West. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bovekerke is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via onze handige vergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Bovekerke, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Dankzij filteren in de tarievenvergelijker detecteren jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bovekerke

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bovekerke betreft Infrax West. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Koekelare is de aardgas netbeheerder Infrax West. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Bovekerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Koekelare
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene energie: 28,70%
 • Postcodegebied: 8680
 • Verbruik Mazout: 2130 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-bovekerke

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Bovekerke ligt dit gemiddeld op 1550 m3 & 3375 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende energiebedrijven. Van elk contract tref je details m.b.t. type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bovekerke, en de overstapbonus. Kies de partij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een goede actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de onderneming. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bovekerke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €285 opleveren. Maar, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaartip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bovekerke. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bovekerke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw nieuwe energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Belpower. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bovekerke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bovekerke en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bovekerke

Tal van maatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Bovekerke. Op dit front zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Bovekerke vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Koekelare bestaan er allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8680. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+.