Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Klerken

Snel online energie vergelijken in Klerken? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle grote maatschappijen als o.a. Watz en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Klerken het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je via de energievergelijker praktische info over onderwerpen zoals energieaansluitingen en de slimme meter. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houthulst
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 480,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Klerken?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Klerken. Dit loopt van Eneco tot OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag is het aanbod ongeveer 35 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Klerken voor jou is? Vul vlug jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Via onze energie vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Klerken, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhaalt men simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Klerken

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Klerken betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Houthulst valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Klerken

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Houthulst
 • CV ketel: Agpo
 • Groene stroom: 28,20%
 • Postcodegebied: 8650
 • Gem. mazout: 2080 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-klerken

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Klerken ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 en nog eens 3350 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Wat betreft contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Dikwijls kan het uit om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen bekijk je voorwaarden aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Klerken, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Klerken


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €290 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Klerken. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Klerken. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aankomende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijv. Luminus, ENGIE of Elegant. Tevens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Klerken vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Klerken en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Klerken

Het merendeel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Klerken. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Klerken vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Houthulst bestaan er allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8650. In deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo prijzen juli 2024.