Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houthulst

Meteen energie vergelijken in Houthulst? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je supersnel alle relevante energie aanbieders als bijv. Engie en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Houthulst de scherpste prijs kan bieden. Voorts vind je op deze website waardevolle informatie over topics als bijv. verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houthulst
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 230,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Houthulst?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Houthulst. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houthulst is voor jouw verbruik? Vul hierna de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Houthulst, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties maken in de prijzenvergelijker zoek je moeiteloos een overeenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Houthulst

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Houthulst is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Houthulst valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Houthulst

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Houthulst
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 0,2%
 • Centrale postcode: 8650
 • Mazout verbruik: 1700 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-houthulst

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Houthulst is dat gemiddeld 1580 m3 & 3350 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het slim om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Van elk contract bekijk jij data m.b.t. type energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Houthulst, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Stap online over

  Een interessante leverancier gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.be of www.ebem.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Houthulst


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €290 bonus betekenen. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Houthulst. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Houthulst. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de aankomende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Elegant. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Houthulst vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Houthulst en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Houthulst

Een groot deel van de energieleveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Houthulst. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Houthulst vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Houthulst bestaan er diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8650. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Lampirus contract.


Alle plaatsen in deze gemeente