Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kortemark

Op je gemak energie vergelijken in Kortemark? Aan de hand van de energievergelijker tref je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als Watz & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Kortemark de laagste prijs hanteert. Verder vind je via de energievergelijker handige informatie over zaken zoals energieproblemen en slimme thermostaten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortemark
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 285,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kortemark?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kortemark. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kortemark voor jou is? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Kortemark, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in de vergelijkingstool checkt men simpel en snel een energieproduct dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kortemark

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Kortemark betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Kortemark is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Kortemark

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortemark
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 0,195%
 • Postcode: 8610
 • Verbruik stookolie: 1650 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-kortemark

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Kortemark ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 en 3325 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Aangaande contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder contract check je details over type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kortemark, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige korting tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van het bedrijf. Denk aan www.energie2030.be + www.wasewind.be. De door jou gekozen leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Kortemark


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €375 rendement bieden. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bieden wij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaartip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kortemark. Daarna betaal je het minst voor je energie. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kortemark. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Poweo. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kortemark vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kortemark en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kortemark

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Kortemark. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Kortemark vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Kortemark onderscheiden we vele acties met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8610. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Eneco contract.


Alle plaatsen in deze gemeente