Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Handzame

Eenvoudig energie vergelijken in Handzame? Geholpen door www.energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle interessante maatschappijen als o.a. Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Handzame de laagste prijs biedt. Verder check je via de Energiehunter nuttige info info over zaken als gastarieven en vaste en variabele tarieven. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortemark
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 320,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Handzame?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Handzame. Dat gaat van Poweo tot en met Watz, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags tellen we ruim 40 organisaties. Deze nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Handzame is voor jouw situatie? Geef hierna de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze prijzencheck tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Handzame, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Middels filteren in de tarievenvergelijker zoek jij zonder problemen een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Handzame

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Handzame heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kortemark valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Handzame

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortemark
 • Populaire CV: Fasto
 • Groene stroom: 26,00%
 • Hoofdpostcode: 8610
 • Gem. mazout: 1860 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-handzame

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met jouw basisgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Handzame gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1415 m3 en 3455 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle pakketten zoek jij gegevens m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Handzame, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een goede kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.elegant.be. Jouw toekomstige maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Handzame


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €275 bonus betekenen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Handzame. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Handzame. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste partij. Denk aan Eneco, Lampiris en Energy People. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Handzame vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Handzame en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Handzame

Het gros van de energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Handzame. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Handzame vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Kortemark bestaan er tegenwoordig meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8610. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie prijzen.