Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Jacobs-Kapelle

Eenvoudig energie vergelijken in Sint-Jacobs-Kapelle? Via deze website check je moeiteloos alle interessante energie aanbieders als o.a. Mega en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Sint-Jacobs-Kapelle de scherpste prijs kan bieden. Daarbij check je op deze pagina nuttige info info over thema’s als bijv. gastarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 365,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sint-Jacobs-Kapelle?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Sint-Jacobs-Kapelle. Van Engie tot aanbieders zoals Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Jacobs-Kapelle is voor jouw verbruik? Geef vlug de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van stroom en gas storingen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze handige vergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Sint-Jacobs-Kapelle, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v de keuzevakjes in de tool ontdekt men moeiteloos een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Jacobs-Kapelle

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Sint-Jacobs-Kapelle heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Diksmuide wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Sint-Jacobs-Kapelle

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • CV ketel: Brotje
 • Groene stroom: 25,60%
 • Postcode: 8600
 • Verbruik Mazout: 1820 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-sint-jacobs-kapelle

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Sint-Jacobs-Kapelle is dat gemiddeld 1600 m3 + 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak kan het uit om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder contract lees je informatie m.b.t. soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Jacobs-Kapelle, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.lampiris.be en www.trevion.be. De door jou gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sint-Jacobs-Kapelle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €265 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: let op het energielabel
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Jacobs-Kapelle. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sint-Jacobs-Kapelle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw geselecteerde energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of Ecopower. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sint-Jacobs-Kapelle vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Jacobs-Kapelle en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Jacobs-Kapelle

Veel energieleveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Sint-Jacobs-Kapelle. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Sint-Jacobs-Kapelle vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Diksmuide zijn er vele projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8600. In deze plaats kan je wellicht heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy duurzame energie.