Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pervijze

Snel energie vergelijken in Pervijze? Met behulp van www.energiehunter.be vind je overzichtelijk alle relevante leveranciers zoals Luminus en Lampirus. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Pervijze de laagste prijs biedt. Ook lees je op onze website nuttige info info over items als tarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 230,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Pervijze?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Pervijze. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pervijze is? Voer hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Pervijze, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filters in de vergelijkingstool achterhaalt men eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Pervijze

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Pervijze is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Diksmuide is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Pervijze

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • CV ketel: Benraad
 • Groene stroom: 25,50%
 • Hoofdpostcode: 8600
 • Mazout verbruik: 1810 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-pervijze

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Pervijze ligt dit gemiddeld op 1595 m3 en 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Met betrekking tot contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder abonnement check je specificaties over soort energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Pervijze, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.luminus.be en www.eneco.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Pervijze


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €295 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Pervijze. Zo betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Pervijze. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt je nieuwe maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste leverancier. Bedrijven als Eneco, Essent of Ecopower. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Pervijze vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Pervijze en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Pervijze

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Pervijze. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Pervijze vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Diksmuide zien we verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8600. In deze omgeving kan je vaak zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus duurzame energie.