Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwkapelle

Op je gemak energie vergelijken in Nieuwkapelle? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Engie & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Nieuwkapelle het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op deze pagina belangrijke info over onderwerpen als energiebesparing in huis en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 205,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Nieuwkapelle?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Nieuwkapelle. Dat loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwkapelle voor jou is? Vul gelijk de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energievergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nieuwkapelle, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van jouw input in de tool bekijk je gemakkelijk een abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nieuwkapelle

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Eigen account

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Nieuwkapelle betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Diksmuide is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Nieuwkapelle

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-nieuwkapelle

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Nieuwkapelle ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en 3415 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Dikwijls is het slim om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle erkende energieleveranciers. Bij elk contract zie je informatie als type energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Nieuwkapelle, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante kortingsactie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.lampiris.be en www.eneco.be. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Nieuwkapelle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €275 voordeel geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktisch advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Nieuwkapelle. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Nieuwkapelle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de aankomende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris + Comfort Energy. Hierna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere onkosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Nieuwkapelle vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nieuwkapelle en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Nieuwkapelle

De meeste leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Nieuwkapelle. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Neem dan een filter voor “Groen uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Nieuwkapelle vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Diksmuide bestaan er tegenwoordig vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8600. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Luminus duurzame energie.