Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Esen

Snel energie vergelijken in Esen? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je eenvoudig alle beschikbare leveranciers zoals Engie en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Esen voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je op deze pagina nuttige info info over zaken als bijv. leveranciers en salderen. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 245,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Esen?

We zien best veel energieleveranciers actief in de regio Esen. Dat loopt van Poweo tot en met Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze bedrijven gebruiken allen de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Esen is die past bij jouw verbruik? Geef vlug de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Esen, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in de tool bekijkt men simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Esen

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Esen is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Diksmuide valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Infrax West. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Esen

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • Populair merk: Junkers
 • Groene stroom: 24,70%
 • Centrale postcode: 8600
 • Aantal mazout liters: 1730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-esen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Esen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1555 m3 plus 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Van ieder abonnement achterhaal je specificaties m.b.t. herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Esen, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieder gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be of www.trevion.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Esen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €300 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Esen. Dan betaal je het minst voor je energie. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Esen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw betreffende energiemaatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Esen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Esen en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Esen

De meeste leveranciers leveren onderhand groene stroom in Esen. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Esen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Diksmuide kennen we diverse stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8600. In deze omgeving kan je in toenemende mate vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Antargaz vergelijken.