Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Outrijve

Snel online energie vergelijken in Outrijve? Aan de hand van energiehunter.be check je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven als OCTA+ en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Outrijve de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je via onze vergelijker waardevolle info over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over duurzame energie. Tevens vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Avelgem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 285,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Outrijve?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Outrijve. Van Poweo tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Outrijve is in juli 2024? Voer vlug jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Outrijve, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteer jij eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Outrijve

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders op deze markt werken. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Outrijve is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Avelgem is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Outrijve

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Avelgem
 • CV Merk: Weishaupt
 • Groene stroom: 24,10%
 • Centrale postcode: 8582
 • Aantal mazout liters: 1670 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-outrijve

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Outrijve ligt dit gemiddeld op 1525 m3 en 3360 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De genoemde zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder contract bekijk je voorwaarden als soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Outrijve, en de overstapbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. Zoals www.essent.be + www.ebem.be. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Outrijve


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter vind je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: Houd de brievenbus dicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Outrijve. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Veelal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Outrijve. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw toekomstige organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Eneco, Lampiris en ook Poweo. Ook bepaal je de startdatum van het abonnement. Je gekozen gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Outrijve vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Outrijve en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Outrijve

Het gros van de energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Outrijve. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Outrijve vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Avelgem onderscheiden we allerlei opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8582. In deze omgeving kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Mega vergelijken.