Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kaster

Eenvoudig energie vergelijken in Kaster? Middels de energievergelijker tref je moeiteloos alle relevante bedrijven als o.a. OCTA+ en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Kaster de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als o.a. stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Anzegem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Kaster?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Kaster. Van Lampirus tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kaster voor jou is? Vul direct de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels onze handige vergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Kaster, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de vergelijkingstool detecteer je simpel en snel een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Kaster

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Kaster is Infrax West. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Anzegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Kaster

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Anzegem
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 23,70%
 • Hoofdpostcode: 8572
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-kaster

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Kaster ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 en nog eens 3340 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire energieleveranciers. Van ieder abonnement lees je gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kaster, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.octaplus.be en ook www.wasewind.be. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Kaster


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €345 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kaster. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Kaster. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de aankomende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Essent + Wase Wind. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Kaster vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Kaster en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kaster

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Kaster. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Kaster vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Anzegem zien we diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8572. In deze regio kan je in toenemende mate zeer betaalbaar participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Essent vergelijken.