Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Denijs

Snel energie vergelijken in Sint-Denijs? Middels onze website ontdek je probleemloos alle erkende leveranciers als bijv. OCTA+ & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Sint-Denijs het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op onze website handige info over zaken als verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwevegem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Denijs?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Denijs. Van Engie tot aan Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Denijs is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energietarievenvergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Denijs, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Aan de hand van jouw input in de tool bekijk je moeiteloos een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Denijs

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Sint-Denijs betreft Infrax West. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zwevegem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Infrax West. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Sint-Denijs

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zwevegem
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 23,10%
 • Postcodegebied: 8554
 • Verbruik stookolie: 1570 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-sint-denijs

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Sint-Denijs ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 + 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Wat betreft looptijd kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In algemene zin is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder pakket check jij details m.b.t. soort stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Denijs, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be of www.energypeople.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint-Denijs


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €395 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be vind jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Denijs. Dan is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sint-Denijs. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je aankomende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of Comfort Energy. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Denijs vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sint-Denijs en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Denijs

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Sint-Denijs. Toch is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Sint-Denijs vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Zwevegem zien we steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8554. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Lampirus diensten.