Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bavikhove

Zonder problemen energie vergelijken in Bavikhove? Geholpen door deze website doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz & Belpower. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Bavikhove de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je op onze website praktische informatie over items zoals gastarieven en slimme thermostaten. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Harelbeke
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 500,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bavikhove?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Bavikhove. Dat loopt van Lampirus tot aan Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel tellen we ruim 30 aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Infrax West. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bavikhove is in juli 2024? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de vergelijkingstool ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bavikhove, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties maken in de vergelijkingstool check je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bavikhove

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Bavikhove betreft Infrax West. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Harelbeke is de netbeheerder van het gas Infrax West. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Bavikhove

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Harelbeke
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 22,60%
 • Postcode: 8531
 • Mazout verbruik: 1520 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-bavikhove

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Bavikhove is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 en nog eens 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle grote energieleveranciers. Van elk pakket achterhaal jij informatie m.b.t. soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bavikhove, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van het bedrijf. Denk aan www.lampiris.be en www.aspiravi.be. De gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bavikhove


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €335 korting realiseren. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina tref je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Bavikhove. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bavikhove. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw nieuwe energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en neem de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE of Ecopower. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bavikhove vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bavikhove en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bavikhove

Het gros van de aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Bavikhove. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Bavikhove vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Harelbeke zijn er allerlei projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8531. In deze omgeving kan je steeds vaker zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco diensten.