Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aalbeke

Eenvoudig energie vergelijken in Aalbeke? Middels onze vergelijker vergelijk je moeiteloos alle erkende energie aanbieders als o.a. Watz & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Aalbeke de laagste prijs biedt. Voorts vind je via onze vergelijker uitgebreide info over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortrijk
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Aalbeke?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Aalbeke. Van Poweo tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aalbeke voor jou is? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een storing, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Aalbeke, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filters in de energievergelijker zoekt men gemakkelijk een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Aalbeke

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Aalbeke heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Kortrijk is de aardgas netbeheerder Infrax West. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Aalbeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortrijk
 • CV ketel: Benraad
 • Groene stroom: 22,50%
 • Centrale postcode: 8511
 • Gem. mazout: 1510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-aalbeke

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Aalbeke is dat gemiddeld 1445 m3 plus 3495 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaal kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle pakketten bekijk jij informatie aangaande herkomst energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Aalbeke, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Onder andere www.energie2030.be en www.ecopower.be. Jouw aanstaande aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Aalbeke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €330 rendement bieden. Maar, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigadvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Aalbeke. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Aalbeke. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt je gekozen gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook Trevion. Vervolgens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Aalbeke vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Aalbeke en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Aalbeke

Een groot deel van de aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Aalbeke. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Aalbeke vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Kortrijk kennen we verscheidene plannen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8511. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent diensten.