Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heule

Gemakkelijk energie vergelijken in Heule? Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je supersnel alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Essent & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Heule de laagste prijs hanteert. Ook bekijk je op energiehunter.be bruikbare informatie over topics zoals energieproblemen en verschillende contractsoorten. Voorts geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortrijk
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 265,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Heule?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Heule. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Zij werken allemaal op basis van het netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heule voor jou is? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Heule, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via selecties in onze vergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Heule

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Online account
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Heule heet Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kortrijk is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Heule

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortrijk
 • CV Merk: Wolf
 • Groene energie: 22,00%
 • Centrale postcode: 8501
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2970 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-heule

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Heule bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1420 m3 en nog eens 3470 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement zie je info over herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Heule, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Heule


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €380 bonus betekenen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bieden wij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Heule. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Normaal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Heule. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de aanstaande energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Denk aan Luminus, Essent en ook Energy People. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Heule vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Heule en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Heule

Het merendeel van de energieleveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Heule. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Heule vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Kortrijk kennen we steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8501. In deze omgeving kan je in toenemende mate vrij voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy energie.