Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zerkegem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zerkegem? Door gebruik te maken van deze website check je probleemloos alle bekende energie aanbieders als bijv. Luminus & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Zerkegem de scherpste prijs kan bieden. Daarbij tref je via onze vergelijker waardevolle info over onderwerpen als energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jabbeke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Zerkegem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Zerkegem. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energieleveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zerkegem is op dit moment? Geef hierna de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Zerkegem, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Middels de keuzevakjes in de tool ontdekt men gemakkelijk een overeenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Zerkegem

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Zerkegem heet Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Jabbeke is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Zerkegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Jabbeke
 • Populair merk: Remeha
 • Groene energie: 21,80%
 • Postcode: 8490
 • Verbruik stookolie: 2950 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-zerkegem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Zerkegem is dat gemiddeld 1410 m3 plus 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Van alle contracten vind jij voorwaarden over type energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zerkegem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.belpower.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zerkegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 winst geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: Houd de brievenbus dicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Zerkegem. Zo betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Zerkegem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt jouw aankomende energieleverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Luminus, Lampiris of Poweo. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zerkegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Zerkegem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Zerkegem

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Zerkegem. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Zerkegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Jabbeke zien we allerlei opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8490. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Watz energie.