Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Snellegem

Snel energie vergelijken in Snellegem? Middels www.energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Snellegem de beste deal heeft! Voorts tref je op deze website praktische info over zaken zoals gastarieven en info over een energieneutrale woning. Tevens vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jabbeke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Snellegem?

We zien flink wat energieleveranciers in Snellegem. Dat gaat van Antargaz tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Snellegem is voor jouw situatie? Geef hierna de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Snellegem, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van de keuzevakjes in de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk een overeenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Snellegem

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Snellegem betreft Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Jabbeke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Snellegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Jabbeke
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 21,50%
 • Postcodegebied: 8490
 • Aantal mazout liters: 2920 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-snellegem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Snellegem ligt dit gemiddeld op 1600 m3 plus 3445 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaal is het voordeliger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk abonnement vind je gegevens over type energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Snellegem, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie beschikbaar? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.engie.be + www.elegant.be. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Snellegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 korting realiseren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Snellegem. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Snellegem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw geselecteerde energieleverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Snellegem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Snellegem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Snellegem

Veel maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Snellegem. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Snellegem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Jabbeke zien we vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8490. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over OCTA+ energie.