Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westkerke

Snel energie vergelijken in Westkerke? Dankzij de energievergelijker ontdek je snel en simpel alle relevante leveranciers. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Westkerke voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je via onze vergelijker belangrijke info over zaken als bijvoorbeeld leveranciers en handige bespaartips. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudenburg
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 270,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Westkerke?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Westkerke. Dat loopt van Engie tot Luminus, de keuze is enorm. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 40 energieleveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westkerke is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Westkerke, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties maken in de tarievenvergelijker detecteer jij moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Westkerke

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Westkerke heet Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Oudenburg valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Westkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenburg
 • Populair merk: Sime
 • Groene stroom: 20,90%
 • Hoofdpostcode: 8460
 • Mazout: 2860 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-westkerke

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Westkerke is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 en 3415 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Bij elk abonnement zie je details m.b.t. herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Westkerke, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een populaire actie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.luminus.be of www.ebem.be. De nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Westkerke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €320 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktische tip 3: was met waterbesparing
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Westkerke. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Vaak worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Westkerke. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste leverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE en ook ZENO. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Westkerke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Westkerke en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Westkerke

De meeste energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Westkerke. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Westkerke vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Oudenburg zijn er vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8460. In de regio kan je wellicht extra voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant juli 2024.