Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lombardsijde

Meteen energie vergelijken in Lombardsijde? Geholpen door onze website vind je eenvoudig alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan Luminus & Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Lombardsijde voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op deze pagina bruikbare info over zaken als gastarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Middelkerke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 235,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lombardsijde?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Lombardsijde. Dit varieert van Essent tot en met Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het net van Imewo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lombardsijde is die past bij jouw verbruik? Geef hierna de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze tarievencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Lombardsijde, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker detecteren jullie simpel en snel een overeenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lombardsijde

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Lombardsijde heet Imewo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Middelkerke is de netbeheerder van het gas Imewo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Lombardsijde

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Middelkerke
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel groen: 20,50%
 • Postcodegebied: 8434
 • Gem. mazout: 2820 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-lombardsijde

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinfo. Dit zijn aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Lombardsijde ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 + 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk abonnement zie jij gegevens met betrekking tot type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lombardsijde, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte actie tegengekomen? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Onder andere www.essent.be + www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lombardsijde


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €285 voordeel geven. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lombardsijde. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lombardsijde. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je betreffende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Aspiravi. Tevens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lombardsijde vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lombardsijde en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Lombardsijde

Tal van organisaties leveren momenteel groene stroom in Lombardsijde. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Lombardsijde vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Middelkerke bestaan er tegenwoordig allerlei acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8434. In de regio kan je soms met financiële bonussen meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Mega juni 2024.