Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Middelkerke

Gemakkelijk energie vergelijken in Middelkerke? Middels de energievergelijker doorzoek je supersnel alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Middelkerke de laagste prijs hanteert. Ook tref je op onze website belangrijke info over items als tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Middelkerke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Middelkerke?

We zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Middelkerke. Dat loopt van Antargaz tot een speler als Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Middelkerke voor jou is? Voer moeiteloos de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze energie vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Middelkerke, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in de tool zoek je gemakkelijk een overeenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Middelkerke

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Middelkerke betreft Imewo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Middelkerke is de aardgas netbeheerder Imewo. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Middelkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Middelkerke
 • CV ketel: Chappee
 • Groene stroom: 0,204%
 • Centrale postcode: 8430
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-middelkerke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Middelkerke is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 plus 3460 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij elk contract zie jij data als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Middelkerke, en de eventuele korting. Kies de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Denk aan www.octaplus.be en ook www.ecopower.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Middelkerke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €350 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktische tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Middelkerke. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Middelkerke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw geselecteerde energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent of Ecopower. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Via onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door voordelige prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Middelkerke vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Middelkerke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Middelkerke

Tal van aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Middelkerke. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Middelkerke vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Middelkerke bestaan er nogal wat opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8430. In deze omgeving kan je steeds vaker zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente