Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Slijpe

Direct energie vergelijken in Slijpe? Met behulp van www.energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle beschikbare energiebedrijven als Luminus & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Slijpe prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je via onze vergelijker praktische info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Middelkerke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijennaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 200,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Slijpe?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Slijpe. Van Lampirus tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Slijpe is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de energievergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Slijpe, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in onze vergelijker vinden jullie simpel en snel een energieproduct dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Slijpe

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Eigen account

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Slijpe betreft Imewo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Middelkerke wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Slijpe

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Middelkerke
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 20,40%
 • Postcode: 8433
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2810 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-slijpe

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Slijpe gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1545 m3 en 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Van elk pakket lees je voorwaarden aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Slijpe, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Slijpe


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €365 winst geven. Maar, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters profiteer je van 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Slijpe. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Slijpe. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of Aspiravi. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Slijpe vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Slijpe en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Slijpe

Het merendeel van de energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Slijpe. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Slijpe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Middelkerke zien we allerlei plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8433. In deze plaats kan je vaak met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus maart 2024.