Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schore

Snel energie vergelijken in Schore? Dankzij energiehunter.be ontdek je probleemloos alle grote energie aanbieders als bijv. OCTA+ en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Schore prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s zoals leveranciers en verschillende contractsoorten. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Middelkerke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Schore?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Schore. Van Essent tot en met OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schore is op dit moment? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Schore, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de prijzenvergelijker zoeken jullie moeiteloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Schore

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Schore heet Imewo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Middelkerke is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Schore

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Middelkerke
 • Populaire CV: Intergas
 • Groene energie: 20,20%
 • Postcodegebied: 8433
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2790 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-schore

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Schore bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 + 3380 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij elk abonnement zie je informatie met betrekking tot type energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Schore, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die past bij jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de leverancier. Onder andere www.luminus.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Schore


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina profiteer je van 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Schore. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Meestal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Schore. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je gekozen gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijv. Luminus, Essent of Elegant. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Schore vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Schore en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Schore

Het merendeel van de bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Schore. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Schore vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Middelkerke bestaan er vele acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8433. In deze woonplaats kan je soms relatief goedkoop meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco juli 2024.