Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Klemskerke

Zonder problemen energie vergelijken in Klemskerke? Geholpen door www.energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle bekende energie aanbieders zoals Essent & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Klemskerke het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je op energiehunter.be praktische informatie over topics zoals de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Daarnaast geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: De Haan
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersnaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 245,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Klemskerke?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Klemskerke. Van Antargaz tot aan Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Imewo. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Klemskerke is voor jouw verbruik? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze energie ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Klemskerke, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties in de tool achterhaalt men moeiteloos een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Klemskerke

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Klemskerke is Imewo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente De Haan valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imewo. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Klemskerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: De Haan
 • CV Merk: Brotje
 • Groene stroom: 19,60%
 • Centrale postcode: 8420
 • Mazout consumptie: 2730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-klemskerke

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Klemskerke is het gemiddelde verbruik ong. 1505 m3 + 3350 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk contract check je specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Klemskerke, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energieleverancier. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Klemskerke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €265 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bieden wij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Klemskerke. Zodanig bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Klemskerke. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw nieuwe aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en Belpower. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Klemskerke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Klemskerke en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Klemskerke

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Klemskerke. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Klemskerke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente De Haan bestaan er tegenwoordig meerdere initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8420. Als inwoner van deze plaats kan je vaak vrij voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy overstappen.