Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zeebrugge

Zonder problemen energie vergelijken in Zeebrugge? Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle grote energie aanbieders. Je kunt denken aan Engie en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Zeebrugge de laagste prijs hanteert. Daarnaast vergaar je op deze pagina nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en alternatieven voor de CV-ketel. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brugge
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 400,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zeebrugge?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Zeebrugge. Dat loopt uiteen van Engie tot en met Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 aanbieders. Deze werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke aanbieders je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zeebrugge is voor jouw situatie? Geef vlug de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de vergelijkingstool check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zeebrugge, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Via filteren in de tarievenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zeebrugge

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Zeebrugge heet Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Brugge is de aardgas netbeheerder Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Zeebrugge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Brugge
 • CV ketel: AWB
 • Groene energie: 19,30%
 • Centrale postcode: 8380
 • Aantal mazout liters: 2700 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-zeebrugge

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Zeebrugge ligt dit gemiddeld op 1490 m3 en nog eens 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van ieder abonnement zie jij voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Zeebrugge, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.luminus.be en www.zeno.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Zeebrugge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €285 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand check je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Zeebrugge. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Zeebrugge. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Antargaz. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Zeebrugge vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Zeebrugge en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Zeebrugge

Veel energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Zeebrugge. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Zeebrugge vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Brugge onderscheiden we diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8380. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Mega overstappen.