Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Uitkerke

Zonder problemen energie vergelijken in Uitkerke? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je eenvoudig alle relevante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Eneco & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Uitkerke het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij verzamel je via de energievergelijker waardevolle info over thema’s zoals gastarieven en verschillende contractsoorten. Tevens bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Blankenberge
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Uitkerke?

Wij zien best veel energieleveranciers in Uitkerke. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. In juli 2024 zijn het zo’n 35 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Uitkerke is op dit moment? Voer direct je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Uitkerke, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in de Energiehunter bekijk jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Uitkerke

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van energie-aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Uitkerke betreft Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Blankenberge is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Uitkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Blankenberge
 • CV ketel: Junkers
 • Groene energie: 18,70%
 • Hoofdpostcode: 8370
 • Aantal mazout liters: 2640 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-uitkerke

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Uitkerke is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 en nog eens 3305 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk abonnement zoek je details met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Uitkerke, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante korting tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.engie.be + www.wasewind.be. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Uitkerke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €370 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder profiteer je van 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Uitkerke. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Uitkerke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw betreffende energiemaatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste leverancier. Bedrijven als Luminus, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De toekomstige leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via onze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Uitkerke vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Uitkerke en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Uitkerke

Het gros van de energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Uitkerke. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Uitkerke vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Blankenberge bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8370. In deze omgeving kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz afsluiten.