Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blankenberge

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Blankenberge? Met behulp van energiehunter.be ontdek je probleemloos alle relevante maatschappijen als o.a. Essent en Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Blankenberge de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je via de energievergelijker handige info over thema’s als overstappen en handige bespaartips. Voorts geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Blankenberge
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 210,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Blankenberge?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Blankenberge. Dit varieert van Engie tot aan Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel zijn het zo’n 30 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met de leidingen van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blankenberge is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Geholpen door onze handige vergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Blankenberge, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in de tarievenvergelijker vind je zonder problemen een contract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Blankenberge

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Blankenberge heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Blankenberge wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Blankenberge

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-blankenberge

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Blankenberge is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 & 3440 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin kan het uit om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Van ieder contract tref jij voorwaarden m.b.t. type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Blankenberge, en de welkomstbonus. Kies de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Bijv. www.essent.be en www.wasewind.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Blankenberge


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €390 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand lees je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Blankenberge. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Blankenberge. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aanstaande gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE of Energie 2030. Hierna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Blankenberge vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Blankenberge en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Blankenberge

Veel aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Blankenberge. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Blankenberge vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Blankenberge zijn er allerlei opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8370. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Watz prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente