Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brugge

Meteen energie vergelijken in Brugge? Aan de hand van de Energiehunter tref je supersnel alle beschikbare energiebedrijven zoals Luminus en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Brugge de laagste prijs biedt. Daarnaast bekijk je via de energievergelijker bruikbare informatie over topics als o.a. energieproblemen en uitleg over jouw energierekening. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brugge
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 390,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Brugge?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Brugge. Van Lampirus tot Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brugge is voor jouw verbruik? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Dankzij onze energie ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Brugge, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de Energiehunter zoeken jullie moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Brugge

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Brugge is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Brugge wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Brugge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Brugge
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel groen: 0,195%
 • Centrale postcode: 8000
 • Gem. mazout: 1540 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-brugge

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Brugge ligt dat gemiddeld op circa 1430 m3 + 3415 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder contract bekijk je info m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Brugge, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele leverancier tegengekomen? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.octaplus.be of www.poweo.be. Jouw aanstaande energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Brugge


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €360 bonus betekenen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Brugge. Zo realiseer je de hoogste besparing. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Brugge. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw betreffende energiemaatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare aanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk Ebem. Daarna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze website vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Brugge vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Brugge en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Brugge

Een groot deel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Brugge. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Brugge vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Brugge bestaan er tegenwoordig nogal wat opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8000. In deze regio kan je in toenemende mate vrij voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Essent prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente