Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Michiels

Gemakkelijk energie vergelijken in Sint-Michiels? Geholpen door energiehunter.be achterhaal je supersnel alle erkende energieleveranciers als bijv. Essent en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Michiels prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op deze pagina waardevolle info over zaken zoals stroomtarieven en slimme thermostaten. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brugge
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 260,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sint-Michiels?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Sint-Michiels. Dit loopt van Lampirus tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Michiels is op dit moment? Vul snel de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze energie vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Michiels, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Via keuzes in de energievergelijker zoekt men eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Michiels

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders service verlenen. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Michiels is Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Brugge valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Sint-Michiels

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Brugge
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 39,30%
 • Postcodegebied: 8200
 • Mazout consumptie: 2490 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-sint-michiels

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Sint-Michiels ligt dat gemiddeld op circa 1590 m3 en 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het verstandig om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk contract bekijk je specificaties zoals type stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sint-Michiels, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be en ook www.ebem.be. De door jou gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Sint-Michiels


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €310 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand bieden wij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Michiels. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sint-Michiels. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel regelt jouw betreffende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Antargaz. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Michiels vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sint-Michiels en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Sint-Michiels

Het merendeel van de energieleveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Sint-Michiels. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Sint-Michiels vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Brugge onderscheiden we verscheidene stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8200. Als inwoner van deze plaats kan je vaak vrij voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy abonnement.