Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Soy

Zonder problemen energie vergelijken in Soy? Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je probleemloos alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Soy de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je via de energievergelijker bruikbare informatie over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erezée
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Soy?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Soy. Dat loopt van Antargaz tot Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Soy is op dit moment? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Soy, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker achterhaalt men simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Soy

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Eigen account

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Soy is Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Erezée is de aardgas netbeheerder Gaselwest Wallonie. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Soy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Erezée
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel groen: 38,70%
 • Hoofdpostcode: 6997
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2430 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-soy

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Soy is het gemiddelde verbruik ong. 1560 m3 + 3415 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Omtrent prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van elk pakket zie je details aangaande soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Soy, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder tussen de resultaten? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.zeno.be. De door jou gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Soy


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 opleveren. Toch, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bekijk jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigadvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Soy. In dat geval ben je het voordeligst uit. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Veelal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Soy. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aankomende organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en ZENO. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Soy vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Soy en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Soy

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Soy. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Soy vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Erezée onderscheiden we allerlei stappen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6997. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco abonnement.