Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mormont

Gemakkelijk energie vergelijken in Mormont? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als o.a. Engie en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Mormont voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je op deze website praktische info over zaken zoals energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erezée
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 355,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Mormont?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Mormont. Dat gaat van Antargaz tot aan OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 20 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mormont is voor jouw verbruik? Geef hierna de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energiehunter tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mormont, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties maken in onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Mormont

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mormont heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Erezée wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Wallonie. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Mormont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Erezée
 • Populaire CV: Benraad
 • Groene stroom: 38,60%
 • Hoofdpostcode: 6997
 • Verbruik Mazout: 2420 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-mormont

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinfo. Dat betreft grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Mormont ligt dit gemiddeld op 1555 m3 + 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle contracten bekijk je details met betrekking tot soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Mormont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het bedrijf. Zoals www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mormont


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €395 bonus betekenen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Mormont. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Mormont. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe leverancier. Bijv. Luminus, Essent en Elegant. Tevens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Mormont vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mormont en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Mormont

Een groot deel van de energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Mormont. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Mormont vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Erezée zijn er meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6997. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Essent abonnement.