Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Amonines

Gemakkelijk energie vergelijken in Amonines? Geholpen door de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Amonines de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je op onze website belangrijke informatie over onderwerpen als o.a. energiegebruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Erezée
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 475,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Amonines?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Amonines. Dat gaat van Eneco tot en met Watz, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 zijn het zo’n 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de leidingen van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Amonines voor jou is? Voer vlug de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energievergelijker tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Amonines, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. D.m.v keuzes in de Energiehunter checken jullie gemakkelijk een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Amonines

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Online account
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Amonines is Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Erezée valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Amonines

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Erezée
 • CV ketel: Baxi
 • Groene stroom: 38,50%
 • Hoofdpostcode: 6997
 • Verbruik stookolie: 2410 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-amonines

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Amonines is dit gemiddeld zo’n 1550 m3 en 3405 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak loont het om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk abonnement tref je details m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Amonines, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.elegant.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Amonines


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €370 besparen. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Amonines. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Amonines. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aanstaande organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare leverancier. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Tevens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Amonines vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Amonines en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Amonines

Het gros van de energieleveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Amonines. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Amonines vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Erezée onderscheiden we diverse acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6997. In deze omgeving kan je in toenemende mate relatief goedkoop deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Engie abonnement.