Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marcourt

Zonder problemen energie vergelijken in Marcourt? Via www.energiehunter.be achterhaal je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Mega & Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Marcourt de laagste prijs biedt. Bovendien lees je op onze website belangrijke informatie over zaken als energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rendeux
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Marcourt?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Marcourt. Dat gaat van Essent tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke maatschappijen actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marcourt is in juli 2024? Geef hierna de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Marcourt, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filters in de tarievenvergelijker achterhalen jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Marcourt

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Marcourt heet Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Rendeux is de netbeheerder van het gas Gaselwest Wallonie. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Marcourt

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Rendeux
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel groen: 38,10%
 • Postcodegebied: 6987
 • Verbruik stookolie: 2370 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-marcourt

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Marcourt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1530 m3 plus 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In de regel is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen tref jij informatie zoals herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Marcourt, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Marcourt


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op deze pagina check je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Bespaartip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Marcourt. Zodoende bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Marcourt. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de toekomstige aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent + Ebem. Ook selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Marcourt vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Marcourt en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Marcourt

Veel bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Marcourt. Echter zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Marcourt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Rendeux bestaan er diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6987. In deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Comfort Energy tarieven.