Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ortho

Eenvoudig energie vergelijken in Ortho? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je probleemloos alle relevante aanbieders als Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Ortho de scherpste prijs kan bieden. Bovendien check je op deze website waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld onderwerpenen verschillende contractsoorten. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: La Roche-En-Ardenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ortho?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Ortho. Dat gaat van Eneco tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag de dag zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ortho is op dit moment? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ortho, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties in de prijzenvergelijker check je gemakkelijk een contract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ortho

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Ortho is Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente La Roche-En-Ardenne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Ortho

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-ortho

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Ortho ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk pakket bekijk jij info m.b.t. soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ortho, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte actie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. O.a. www.lampiris.be + www.ebem.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Ortho


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €310 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ortho. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En misschien is er sprake van een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ortho. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw betreffende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE + Eni. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. De nieuwe leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ortho vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ortho en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Ortho

Tal van leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Ortho. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de optie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Ortho vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente La Roche-En-Ardenne bestaan er vele plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6983. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van OCTA+ tarieven.