Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beausaint

Gemakkelijk energie vergelijken in Beausaint? Middels energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle erkende energie aanbieders zoals Eneco en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Beausaint voor jou de beste prijs heeft. Tevens vergaar je op deze pagina praktische informatie over thema’s zoals maatschappijen en slimme thermostaten. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Roche-En-Ardenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 370,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Beausaint?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Beausaint. Van Poweo tot aan OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 35 energie aanbieders. Deze lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beausaint is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energievergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Beausaint, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties in de Energiehunter vind jij probleemloos een energieproduct dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Beausaint

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Online account
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Beausaint betreft Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente La Roche-En-Ardenne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Beausaint

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: La Roche-En-Ardenne
 • CV Merk: Atag
 • Groene energie: 37,40%
 • Centrale postcode: 6980
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2300 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-beausaint

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Beausaint gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 en 3350 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Meestal kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder pakket vind jij voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Beausaint, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energie-onderneming. Bijv. www.energie2030.be + www.energypeople.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Beausaint


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 besparen. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hierna bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigtip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Beausaint. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Beausaint. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de toekomstige leverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Bijv. Luminus, Essent of natuurlijk Wase Wind. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Beausaint vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Beausaint en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Beausaint

Bijna alle energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Beausaint. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Beausaint vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente La Roche-En-Ardenne bestaan er nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6980. In deze omgeving kan je vaak heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent tarieven.