Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Odeigne

Gemakkelijk energie vergelijken in Odeigne? Met behulp van onze vergelijker ontdek je probleemloos alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Watz en Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Odeigne het goedkoopste contract aanbiedt. Ook check je op energiehunter.be handige info over topics als o.a. overstappen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Manhay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Odeigne?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Odeigne. Dit loopt van Engie tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 35 organisaties. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Odeigne is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Odeigne, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij jouw input in de prijzenvergelijker zoeken jullie probleemloos een product dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Odeigne

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Odeigne heet Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Manhay wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Odeigne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Manhay
 • Populair merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 37,00%
 • Postcode: 6960
 • Verbruik Mazout: 2260 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-odeigne

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Odeigne ligt dit gemiddeld op 1475 m3 plus 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaliter kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder contract vind jij informatie m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Odeigne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte actie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Dit kan zijn www.essent.be + www.aspiravi.be. De gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Odeigne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 voordeel geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be vind je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Odeigne. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Odeigne. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aankomende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ebem. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Odeigne vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Odeigne en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Odeigne

Het gros van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Odeigne. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Odeigne vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Manhay zien we meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6960. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Elegant contract.