Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Manhay

Meteen energie vergelijken in Manhay? Dankzij de energievergelijker tref je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Manhay de beste deal heeft! Daarnaast check je via de energievergelijker bruikbare informatie over topics als leveranciers en info over een energieneutrale woning. Bovendien geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Manhay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Manhay?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Manhay. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag tellen we ruim 20 providers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Manhay is voor jouw situatie? Geef snel jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Manhay, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties maken in de Energiehunter check jij gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Manhay

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Manhay heet Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Manhay wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Manhay

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Manhay
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel groen: 0,189%
 • Hoofdpostcode: 6960
 • Verbruik stookolie: 2990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-manhay

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Manhay gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 en 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls kan het uit om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Van alle contracten tref je gegevens over type stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Manhay, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be en ook www.wasewind.be. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Manhay


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €340 opleveren. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Manhay. Zo ben je het voordeligst uit. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Manhay. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt de betreffende energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Trevion. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Manhay vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Manhay en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Manhay

Het merendeel van de aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Manhay. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Manhay vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Manhay zien we allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6960. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente