Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Daverdisse

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Daverdisse? Via energiehunter.be ontdek je supersnel alle bekende energie aanbieders als Engie & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Daverdisse de laagste prijs hanteert. Voorts verzamel je op onze website praktische info over thema’s als o.a. onderwerpenen handige bespaartips. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Daverdisse
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 310,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Daverdisse?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Daverdisse. Dat loopt uiteen van Essent tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Daverdisse is op dit moment? Voer snel de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Daverdisse, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties in de tool ontdekt men moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Daverdisse

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Goede klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Daverdisse heet Ieh. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Daverdisse wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Daverdisse

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Daverdisse
 • CV ketel: Watts
 • Aandeel duurzaam: 0,186%
 • Postcodegebied: 6929
 • Verbruik Mazout: 2960 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-daverdisse

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Daverdisse is dat gemiddeld 1590 m3 en nog eens 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten opzichte van looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaal loont het om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van ieder pakket zie jij informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Daverdisse, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie kortingsactie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.wasewind.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Daverdisse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €305 winst geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be lees jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Daverdisse. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En soms beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Daverdisse. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Daverdisse vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Daverdisse en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Daverdisse

Tal van maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Daverdisse. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Daverdisse vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Daverdisse zien we steeds meer activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6929. In deze buurt kan je meer en meer heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Luminus prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente