Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marche-En-Famenne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Marche-En-Famenne? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Marche-En-Famenne de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je via de energievergelijker uitgebreide informatie over topics zoals leveranciers en salderen. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Marche-En-Famenne
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 380,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Marche-En-Famenne?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Marche-En-Famenne. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Simogel. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marche-En-Famenne is op dit moment? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Via de energietarievenvergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Marche-En-Famenne, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filteren in de energievergelijker zoek je zonder problemen een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Marche-En-Famenne

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de onkosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Marche-En-Famenne is Simogel. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Marche-En-Famenne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Simogel. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Marche-En-Famenne

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-marche-en-famenne

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Marche-En-Famenne is dat gemiddeld 1575 m3 en 3355 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk abonnement vind je info als herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Marche-En-Famenne, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante actie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.essent.be en www.poweo.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Marche-En-Famenne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €300 korting realiseren. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Marche-En-Famenne. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Marche-En-Famenne. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de toekomstige gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Elegant. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Marche-En-Famenne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Marche-En-Famenne en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Marche-En-Famenne

Een groot deel van de organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Marche-En-Famenne. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Marche-En-Famenne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Marche-En-Famenne zien we vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6900. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Essent prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente