Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roy

Meteen energie vergelijken in Roy? Via deze website check je probleemloos alle beschikbare maatschappijen als bijv. Eneco & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Roy prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je op deze website bruikbare info over onderwerpen als bijvoorbeeld de netbeheerder en verschillende contracttypes. Tevens komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Marche-En-Famenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 470,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Roy?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Roy. Dat gaat van Antargaz tot Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 40 organisaties. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roy is? Vul hierna jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Roy, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Via filters in de tarievenvergelijker achterhalen jullie moeiteloos een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Roy

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Roy heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Marche-En-Famenne is de aardgas netbeheerder Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Roy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Marche-En-Famenne
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 33,60%
 • Postcode: 6900
 • Mazout consumptie: 1920 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-roy

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Roy bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1510 m3 & 3375 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten lees jij data over herkomst energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Roy, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een passende korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Roy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €285 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Roy. Zo betaal je het minst voor je energie. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Roy. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw betreffende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, Essent en ook Poweo. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Roy vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Roy en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Roy

Een aanzienlijk deel van de aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Roy. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Roy vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Marche-En-Famenne zien we vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6900. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Antargaz prijzen.