Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villance

Snel online energie vergelijken in Villance? Dankzij onze vergelijker check je moeiteloos alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld Engie & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Villance prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op deze website nuttige informatie informatie over onderwerpen als de overstapservice en uitleg over jouw energierekening. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Libin
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 350,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Villance?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Villance. Dat gaat van Engie tot aan Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze gebruiken allen het net van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energieleveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villance is? Voer hierna de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Villance, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Geholpen door filteren in de prijzenvergelijker ontdek jij probleemloos een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Villance

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Villance heet Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Libin is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Villance

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libin
 • CV Merk: Fasto
 • Groene energie: 33,10%
 • Hoofdpostcode: 6890
 • Mazout verbruik: 1870 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-villance

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Villance is het gemiddelde verbruik ong. 1485 m3 en 3350 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaliter is het voordeliger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van alle abonnementen achterhaal jij informatie met betrekking tot herkomst energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Villance, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte actie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.essent.be + www.trevion.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Villance


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €325 besparen. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina lees jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Villance. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Villance. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt de aanstaande gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Energy People. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Villance vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Villance en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Villance

Veel energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Villance. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Villance vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Libin bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6890. In de regio kan je vaak zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz prijzen.